Wat heeft een IT freelancer nodig voor het uitvoeren van opdrachten?

Wat heeft een IT freelancer nodig voor het uitvoeren van opdrachten?

Ben je al een tijdje werkzaam voor een bedrijf waar je een functie vervuld waar je niet voor opgeleid bent? Dan is dat erg vervelend. Je kunt het beste een switch maken, maar wat kun je gaan doen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een IT freelancer te worden, want daar valt veel geld mee te verdienen. Voordat je een IT freelancer kunt worden, zijn er wel enkele spullen die je nodig hebt, maar ook moet je enkele zaken regelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het inschrijven van je onderneming bij het kamer van koophandel. Wat je nodig zult hebben en welke zaken je moet regelen vind je dan ook in dit artikel. 

Een krachtige laptop 

Wanneer je als freelancer IT opdrachten gaat uitvoeren, dan ga je voornamelijk werken met programma’s die veel rekenkracht nodig hebben. Het heeft dan weinig zin om een laptop van enkele honderden euro’s aan te schaffen want daar red je het gewoon niet mee. Als je een laptop gaat aanschaffen, dan is het dus erg belangrijk om naar de specificaties van de laptop te kijken, maar ook naar het besturingssysteem. Schaf geen Chromebook of een laptop met Linux aan, want je hebt voor het uitvoeren van IT opdrachten Microsoft Windows 10 Home of Microsoft Windows 11 Pro nodig. 

Boekhouden en factureren 

Als freelancer ben je verantwoordelijk over je eigen boekhouding, want je moet elk kwartaal de BTW afstaan aan de belastingdienst. Om betaald te kunnen krijgen moet je ook facturen sturen naar je opdrachtgevers. Dit kun je het beste doen met een speciaal programma, maar ook is een Office 365 personal pakket hier een uitstekende oplossing voor. Met behulp van Office programma’s zoals Excel kun je prachtige facturen maken, maar ook kun je Excel gebruiken voor het boekhouden. Heb je moeite met het boekhouden of wil je je vingers niet branden? Kies er dan voor om een boekhouder in te schakelen!

Beveilig je laptop 

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je als IT freelancer de verantwoordelijkheid hebt om je eigen systemen te beveiligen. Je wilt namelijk voorkomen dat de systemen van je opdrachtgevers gehackt worden doordat je zelf ook gehacht bent. Dit kan ervoor zorgen dat je zelf moet opdraaien voor de schade die gemaakt is bij de opdrachtgever. Het is daarom erg verstandig om een antivirus pakket te installeren, want je bent dan goed beschermd tegen de meeste vormen van cybercriminaliteit. 

Reacties zijn gesloten.